Wednesday, 29 February 2012

Time flies, you don't

Als civiele politie mensen weten wij dat onze groene collega's ons, als we er niet bij zijn, ook wel aanduiden met NuKuBu*. Ze bedoelen er niets mee hoor. Het is gewoon een van de zoveelste afkortingen.  Ze houden zoveel van ons dat we gebruik mogen maken van een groot aantal van hun faciliteiten. Zo gebruiken we de post dienst (NAPO) en de militaire geneeskundige verzorging hier op het kamp.
Een ander faciliteit waarvan wij gebruik mogen maken is het  Militaire Reisbureau: No Go Tours.

No Go Tours boekt zijn vluchten bij betrouwbare luchtvaartmaatschappijen zoals Ishallah Air en Maybe Airlines. Hun opwekkende slogan luidt: time flies, you don't


Maar vandaag was de eerste goede vliegdag sinds weken en een groot aantal vliegtuigen, groot en klein waagde een landing in Kunduz. Zelfs de NuKuBu kreeg vandaag een kans militair uit te vliegen. NuKuBu heeft namelijk een zeer lage prioriteit als het gaat om een stoel op een militaire vlucht.
Maar vandaag werd er een geslaagde 'airport run' gemaakt en een collega werd op de vlucht naar Kaboel gezet omdat hij EoM is (End of Mission) en een verlofganger werd opgehaald.


Nee, het is niet helemaal eerlijk wat ik zeg! De Flugtbucher hier op Kunduz PRT doet er alles aan om iedereen op tijd op weg te helpen maar door de ligging van Kunduz (omringt door bergen) en het klimaat zijn de weersomstandigheden er vaak de oorzaak van vluchten worden geannuleerd. Veiligheid gaat voor.


Vandaag dus veel vluchten vanaf ons eigen vliegveldje. Bravo dappere piloten !

* nukubu: nutteloze kut burger.

No comments:

Post a Comment