Tuesday, 13 March 2012

Afghaanse gastvrijheid

Ondanks de spanningen, als gevolg van het drama in Kandahar, deed de commandant van PSS 4 zijn uitnodiging gestand voor lunch. Dus reden we gisteren naar het politiebureau, toch een beetje gespannen in wat voor sfeer we de collega's zouden aantreffen.
De sfeer was uitgesproken hartelijk. Eerst werden we in het kantoor van de commandant ontvangen. Hij vertelde over zijn loopbaan. De kolonel sloot zich aan bij de Mujahideen toen hij 17 jaar oud was, vocht eerst voor Hekmatyar die hij later verruilde voor Ahmed Shah Massood.


Ongelooflijke verhalen waarvan ik me veel details herinner van het NOS journaal en uit boeken zoals Decent into Chaos en Ghost Wars. Om een populaire term te gebruiken; "nu krijg ik er steeds meer beeld en geluid bij".

De maaltijd was overvloedig en echt Afghaans. Palau, kebab en vis. Het is nu het seizoen voor vis, vers uit de rivieren (veel graten).


Afghaans rond brood als bord (en bestek) en blikjes frisdrank waarvan niemand gebruik maakte. We dronken allemaal groene thee.


Het management team van het wijkbureau zat ook aan aan het banket.
Een toonbeeld van Afghaanse gastvrijheid. Een gedenkwaardige middag.

No comments:

Post a Comment