Monday, 18 June 2012

Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een halfedel steen met een mooie blauwe kleur.
Al vanuit de oudheid wordt de beste Lapis Lazuli in Afghanistan gevonden.
De Egyptenaren importeerden de steen al, denk dan bij voorbeeld aan de inleg met Lapis in het doden masker van Tut Anch A Moon.
Op de locale markten in Kaboel en Kunduz wordt het in overvloed aangeboden. In alle soorten. kwaliteiten en maten. Geslepen, gepolijst, ruw. Blokken, bollen, hangers, doosjes.
Vaak zijn de stenen licht goud gespikkeld. Helaas is het geen echt goud maar pyriet. En zoals met alles te veel niet nooit goed. Dus Lapis lazuli met te veel pyriet/goud schittering is minder gewild. 
Kleine hoeveelheden pyriet helpen wel om de fake lapis (blauw plastic) te scheiden van de echte en daarom brengt wat goudschittering de waarde niet naar beneden.
Witte aders (calciet) verlagen de waarde van de steen.
Lapis heeft ook een esoterische waarde.
Lapis lazuli is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Lapis lazuli heeft een sterke werking op de keel en het keel chakra (5e) en stimuleert hierdoor het uiten van je mening, emoties en dingen die je dwars zitten. Fysiek helpt lapis lazuli klachten van keel, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk.


Dus ja ? De prijs van zo'n steen ...... is dus eigenlijk niet belangrijk.

4 comments:

 1. Beste Peter,

  Doe mij maar zo'n steen! Maakt de grootte nog wat uit qua kracht? Dan graag formaatje baksteen ;-)

  Vriendelijke groet,
  Niels

  ReplyDelete
  Replies
  1. Beste Niels,
   innerlijke rust, vrede, wijsheid! Dat heb je toch allemaal al ?
   Ik neem wel een steentje mee voor je, maar het wordt geen baksteen. Te zwaar.
   groeten,
   Peter

   Delete
 2. Goh wat interessant. Ik heb eens gegoogeld, maar deze stenen zijn hier dus ook gewoon verkrijgbaar. ik ga toch eens overwegen er een aan te schaffen. Moet je die op de huid dragen of is het voor op het nachtkastje?

  Vriendelijke groeten Frank

  ReplyDelete
  Replies
  1. beste Frank,
   Ik neem wel een steentje voor je mee uit het land waar ze vandaan komen !
   groeten aan het hele gezin,
   Peter

   Delete