Wednesday, 4 January 2012

Op dinsdag 3 januari ben ik, na een verblijf van 20 maanden in Kaboel, naar Kunduz gevlogen om daar mijn EUPOL missie in Afghanistan voort te zetten.
Kunduz bereiken is geen sinecure.
Het weer is vaak slecht, zo slecht dat het vliegtuig vaak onverrichter zake terugkeert naar Kaboel.
Die kans zat er in want ook die dinsdag was het weer eens niet echt lekker weer.

Met 100 kilo aan bagage ben ik aangekomen in de PRT in Kunduz. Mijn nieuwe accommodatie hier is beduidend kleiner dan mijn appartementje in EUPOL Hoofd Kwartier in Kabul. Het gevolg is dat mijn eenpersoons containertje helemaal vol staat met plunjebalen en ander onuitgepakte 'spullen'.


Met voorrang zal ik dan ook de spullen moeten uitzoeken en alvast een deel per militair transport retour moeten sturen naar Nederland. Een deel zal ik straks zelf meenemen naar Nederland als ik op verlof ga.
Mijn nieuwe werk houdt in dat ik mentor en adviseur ben van de generaal-majoor Qatra, de politie chef van de provincie Kunduz.
Gisteren en vandaag heb ik kennis gemaakt met de commandant van de Nederlandse Politie Trainings Missie en met de commandant van de PRT, een Duitse kolonel. We hebben gepland dat we gezamenlijk, aanstaande zondag naar generaal Qatra gaan om mij te introduceren.
Na al die maanden op het HB in Kaboel verlang ik er naar om weer met Afghaanse collega's contact te maken.

2 comments:

 1. Nou zo'n mooie bureaulamp en parketvloer heb ik hier anders niet hoor in HQ Kabul!! En hoe zo, jij hier een `apartementJE ???? 2x zo groot als de kamers van de gemiddelde missieganger!!!!
  Zie trouwens dat je ook een cursus kaartlezen aan het doen bent, wel een grote kaarten zeg. Alvast een mooi fototoertje plannen want ik ga natuurlijk een keer langs komen op bezoek bij het containervolkje ;-)

  ReplyDelete
 2. Ik wens je een hele goede en veilige reis naar het vertrouwde Nederland. Ook hoop ik dat je verblijf thuis aangenaam is, maar daarover hoeven we ons geen zorgen te maken denk ik.
  Ik weet niet of je lang genoeg thuis bent maar wie weet kom ik misschien nog een praatje met je maken.
  Ik wil niet nalaten om je nogmaals te complimenteren met je mooie blog.
  Groeten Frank

  ReplyDelete