Vandaag, de eerste dag terug in Kunduz, ben ik even bij de bakker langs gewest voor een lekker vers Afghaans broodje of te wel نان
Net buiten de PRT is een kleine bakkerij.
De deeg balletjes worden keurig plat gedrukt en voorzien van een ronde stempel.
vervolgens wordt de plak deeg op een kussen gelegd ...
en met een behendige zwaai tegen de binnenkant van de zijmuur van de oven geplakt.
Het resultaat is verbluffend ! Lijkt wel zo'n kermis attractie waarbij iedereen aan de muur is geplakt.
Als het brood klaar is wordt het met haken uit de oven gehengeld.
En het is voor de bakker !
Net buiten de PRT is een kleine bakkerij.
De deeg balletjes worden keurig plat gedrukt en voorzien van een ronde stempel.
vervolgens wordt de plak deeg op een kussen gelegd ...
en met een behendige zwaai tegen de binnenkant van de zijmuur van de oven geplakt.
Het resultaat is verbluffend ! Lijkt wel zo'n kermis attractie waarbij iedereen aan de muur is geplakt.
Als het brood klaar is wordt het met haken uit de oven gehengeld.
En het is voor de bakker !
Very nice! Bring some home!
ReplyDeleteJust give your order and I will do just that, might not be as fresh as you wish though !
ReplyDeleteMaar waar is die stempel goed voor? Is dat een soort meesterteken?
ReplyDeleteNee hoor, geen meester teken. Het is gewoon een patroon dat het brood wat luchtiger maakt, anders zou het een ronde solide plak zijn. Door het patroon blijft het ter plekke dunner. Er zijn ook broden met een ander patroon. Deze bakker heeft er een oude plastic haarkam voor. Die kam wordt gewoon in het natte deeg gedrukt en maakt het mogelijk het brood, langs de perforatie in repen te scheuren.
Deleteziet er inderdaad als een bijzonder proces uit
ReplyDeleteellen